dinsdag 6 november 2007

Dag-arrangementen

Een dagje uit is soms niet gemakkelijk te verzinnen. Gelukkig zijn er diverse aanbieders die dit al voor je bedacht hebben!

Van klooster tot Abdij
Stap in de schoenen van de snikkeschipper. Ga terug in de tijd tijdens een bezoek aan Klooster Ter Apel en wordt één met de natuur bij het Theater van de Natuur. Laat je de ‘uilenbal’ lekker smaken en sluit de dag af met een heerlijk drie-gangendiner in het ‘Boschhuis’. Je bent de hele dag onder de pannen voor maar € 47,50 p.p.

Inbegrepen:
Als je dit arrangement boekt, krijg je 2 koppen koffie met ‘kruisherencake’. Je wordt rondgeleid door Klooster Ter Apel, maakt een boottocht met de Snikke (trekschuit), gaat het kerkje van Sellingen bezichtigen en bezoekt het Theater van de Natuur en Theeschenkerij ‘De Noordmee’. De fietshuur en het 3- gangendiner in het ‘Boschhuis’ (excl. drankjes) zijn ook inbegrepen. Een lunch aan boord van de Snikke kun je extra boeken voor € 7,- per persoon.
Deze dagtocht is voor elke donderdag t/m zaterdag (vanaf 1 mei t/m 30 september) te boeken.

Voor meer informatie en het inschrijfformulier kunt je contact opnemen met VBT Ter Apel via (+31) (0) 599 – 581011 of via vbt@hetnet.nl.

Ruige Route Hogeland
Een Ruige Route is een avontuurlijke belevingstocht van 3 dagen door de meest ongerepte gebieden van Nederland.

Een landschap waar rust, ruimte en immense vergezichten overheersen. Waar kerktorens op eeuwenoude wierden, bakens aan de horizon vormen. Waar de wind speelse gevechten levert met wolken en water. En waar polderwegen lijken te verdwijnen in de horizon. Trap de pedalen rond in dit stoere landschap. Ontdek per kano de waterrijkdom. Stap stevig voort over dijken, door polders en langs monumentale boerderijen. En leer via verhalen en ontmoetingen de Groningers en de vele cultuurschatten van het Hogeland kennen.

Dag 1: 25 km fietsen, 5 km kanoën, 1 km lopen
Dag 2: 33 km fietsen, 3.5 km kanoën, 6 km lopen
Dag 3: 14 km fietsen, 1.5 km lopen, 4.5 km kanoën

Prijzen
Driedaagse tocht: EUR 195,-
Alle tochten zijn inclusief: fietshuur, bagageservice, boottochten, kanohuur, huur discman/cd's en routekaarten, natuurinformatiematerialen, ontbijt, picknick/lunch, avondmaaltijd, avontuurlijke slaapplekken en bijzondere attracties.

Voor meer informatie en/of prijzen kunt u contact opnemen met met de VVV Stad Groningen, Telefoon: 0900-2023050 (0,45 pm) of info@vvvvgroningen.nl of met Ruige Route Hogeland* SNP: (+31) (0)24 - 327 70

Per koets langs kerkhoven en borgterreinen
Ontdek de schoonheid van historische Groninger kerkhofjes.Maak kennis met de sfeervolle kerkterreinen en hun zerken vol poëtische grafschriften. U stapt op een 19e-eeuwse koets en maakt een reis terug in de tijd door het weidse Groninger landschap. De tocht voert langs eeuwenoude kerkterreinen en verdwenen borgen. Onderweg krijg je uitleg van een gids over de geschiedenis van het begraven in Groningen. Daarbij is er volop gelegenheid om de kerken van binnen te bekijken. Je kunt kiezen uit twee routes. Deze routes zijn uitermate geschikt voor een groepsuitje. Kijk op de website van de Groninger Kerken voor meer informatie.

Geen opmerkingen: