dinsdag 6 november 2007

In-line skaten

Je kunt Groningen natuurlijk te voet en op de fiets ontdekken, maar ook op in-line skates. Nog maar enkele jaren geleden was in-line skating iets voor snelle jongens. Tegenwoordig heeft ook de recreant het in-line skaten ontdekt. In Groningen zijn verschillende routes uitgelegd voor zowel geoefende als ongeoefende skaters. Laat je verrassen door de verscheidenheid in de verschillende routes. Bij de VVV en de ANWB zijn verschillende folders te koop.
Paterswoldse Meer
Deze in-line skating-tour van 27 kilometer gaat vanaf de stad naar het Paterswoldse Meer. De tocht start bij het Centraal Station en gaat dan via het Stadspark langs het Paterswoldse Meer en weer terug naar de stad. Onderweg zijn er voldoende gelegenheden tot ontspanning.

Groningen in-line
In het boekje 'Groningen in-line' staan 19 skeelertochten beschreven met lengtes van 5,3 tot 40,7 kilometer. De tochten gaan door zowel de stad als de provincie. Een van die tochten gaat dwars door de stad. Deze tocht is 15,4 kilometer lang en voert je door het Noorderplantsoen, Paddepoel en de Grote Markt. Onderweg kom je verscheidene bezienswaardigheden tegen, maar je krijgt ook de gelegenheid voor een kopje koffie.

In-line skating Groningen
Dit boekje beschrijft 15 routes in de provincies Groningen en Drenthe, en geeft ook informatie over veiligheid en techniek. De 4 Mijl van Groningen kan nu ook op skates gedaan worden. Omdat het gaat om een rondje wordt het de ‘8 Mijl van Groningen’. Deze tocht is geschikt voor beginners die zich al aardig thuis voelen in het verkeer. Bijzondere vogels spotten kan ook op skates. Op bepaalde tijden in het jaar zijn er allerlei soorten vogels te horen en te zien op deze 40 kilometer lange tocht rond het Lauwersmeer. Deze tocht is niet geschikt voor beginners.

Geen opmerkingen: