dinsdag 6 november 2007

Kids

Wat gaan we vandaag doen? In de stad en de provincie Groningen vind je voor elke leeftijd voldoende antwoorden op deze vraag. Maak een ritje met de stoomtrein, leer het verhaal van Oost-Groningen kennen of maak kennis met een slang.......

Een wondere wereld
Reuzenspinnen, slangen, kangoeroes en nog veel meer dieren kom je tegen in het natuurontdekkingscentrum Wonderwereld in Ter Apel. De kids gaan op ontdekkingstocht in de subtropische kas, in de rattenkelder of op de dierenweide. Lekker spelen op de speelweide of een spelletje doen kan ook. De verhalenverteller neemt je mee op reis naar een fantasiewereld.

Zeehondjes kijken je aan
Met hun grote ogen kijken ze je aan, de zeehondjes van zeehondenmoeder Lenie 't Hart. In de crèche in Pieterburen zie je hoe de zieke zeehondjes worden opgevangen, verzorgd en verpleegd. Een tentoonstelling, een filmvoorstelling en een rondleiding vertellen je alles over de zeehond. Er is een leerzame kinderhoek en voor de allerkleinsten een zandbak.

Reis terug in de tijd
Tussen Veendam en Stadskanaal/Musselkanaal loopt de langste museumspoorlijn van Nederland. Koop een kaartje en maak een reis terug in de tijd. Een historische stoomlocomotief en oude treinstellen vervoeren je over een traject van 26 kilometer door het gebied van de vroegere Veenkoloniën.

Reizen met rijtuigen
Zelf een keer voor koetsier spelen, op de bok? Of plaatsnemen in een schitterende koets en je even voelen als Hare Majesteit de Koningin? Dat kan in het in het Nationaal Rijtuigmuseum op het terrein van de borg Nienoord in Leek. Hier staan prachtige koetsen, rijtuigen en arrensleden uit de afgelopen 300 jaar. Je kunt er ook een speurtocht of koetsenquiz doen.

Een park vol pret
Het familiepark Nienoord is een belevenis voor kinderen. Zo kun je mee op reis op een ministoomtrein. Ben je een echte waterrat? Het zwemkasteel (met torentjes) belooft één en al waterpret. Je vindt er een superwaterglijbaan, spannende waterval, waterkanon en nog veel meer. Of leef je uit in de speeltuin. Naast glijbanen, schommels en draaimolens is er een tractorbaan, scooterbaan en een baan met elektrische paarden.

Maak kennis met een slang
Een slang om je nek, een spin in je hand: in NatuurDoeCentrum Insektenwereld in Leens mag je de dieren niet alleen bekijken, maar ook aanraken. Je komt hier niet alleen insecten, maar ook insectenetende dieren en planten tegen. Insecten eng of nutteloos? Na een bezoek aan Insektenwereld denk je daar heel anders over.

Het verhaal van Oost-Groningen
Wat doet een strokartonarbeider, een turfgraver of een kiepkerel? In het Veenkoloniaal Museum in Veendam, in Oost-Groningen, kom je deze oude beroepen nog tegen. Je ziet er hoe de mensen vroeger in de Veenkoloniën woonden, werkten en leefden. Heel anders dan nu!

Een schoolklas van vroeger
Rondkijken in een museum waar mensen wonen, dat kan in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Hier staan negentien oude gebouwen uit de 19e eeuw die net zo zijn ingericht als in die tijd. Je ziet er hoe de mensen toen woonden en werkten. Neem een kijkje in de schoolklas en voel het verschil met je eigen school!

Geen opmerkingen: