dinsdag 6 november 2007

Blauwestad

Het Oldambt is voorbestemd om het blauwe hart te worden van dit deel van de provincie. Na jaren van planvoorbereiding is de realisatie van een meer in dit gebied op handen. De provincie heeft een belangrijke rol gespeeld bij de omvorming van de eerste gedurfde ideeën tot een realiseerbaar plan.

Blauwestad
In het Groningse Oldambt, vlakbij Winschoten, ligt het gebied van Blauwestad; het meest spectaculaire landschapsproject sinds de drooglegging van de IJsselmeerpolders. Een nieuw meer, nieuwe woongebieden en een uitgestrekt natuurgebied. Hart van het project is de aanleg van het meer van zo’n vergelijkbaar met het Sneekermeer. Het Oldambt is een gebied van monumentale boerderijen, middeleeuwse kerken en karakteristieke dorpjes.
Rond het watergebied van Blauwestad ligt een kring van toeristische bedrijven. Hieronder restaurants, hotels, bed & breakfast-accommodatie, theeschenkerij, winkels, campings, Pitch & Putt-baan, forellenvijver, galerieën en musea.

Bezoek het infocentrum
Vanaf de snelweg is het niet te missen, het 'Multifunctioneel centrum Blauwestad'. Met zijn opvallende rode kleur en blauwe letters torent ons billboard hoog uit boven het landschap. Hier zijn de kantoren van Blauwestad. En hier is ook het infocentrum voor iedereen die meer wil weten over dit spraakmakende project.
In het infocentrum vindt u alle achtergrondinformatie over Blauwestad. Zo is er een maquette waardoor u dit immense project tot in het kleinste detail kunt bekijken. Aan de leestafels of achter de computers kunt u op uw gemak alle informatie doorlezen. En hebt u vragen, dan staat ons deskundige personeel u graag te woord. In het infocentrum is het bovendien mogelijk om tegen een geringe vergoeding hapjes en drankjes te nuttigen.

Het infocentrum is dagelijks geopend op de volgende tijden:
Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur
Zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur
Zondag van 12.00 tot 16.00 uur

Geen opmerkingen: