dinsdag 6 november 2007

Waterrecreatie

Als het mooi weer is gaat iedereen op zoek naar een plek om verkoeling te zoeken. Zwemmen is dan heerlijk maar er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten op en rond het water die verkoeling bieden.

Surfen in Groningen
De meren in Groningen zijn ideale plekken om te surfen. Het Lauwersmeer is een van de beste surflocaties van het noorden. Het Als je wilt leren surfen bezoek Zeil- en Surfschool Zuidlaardermeer of Watersportcentrum Cnossen aan het Leekstermeer. Aan het Zuidlaardermeer kun je tijdens een vakantiekamp in een paar dagen leren surfen. Rustig aan beginnen, kan bij Cnossen aan het Leekstermeer. Het is geen druk vaarwater en is dus een prima meer voor de beginnende surfer.

Bootje varen
Niet iedereen beschikt over een boot. Toch zijn er in Groningen diverse mogelijkheden om eens te gaan varen. In de provincie Groningen zijn diverse watersportbedrijven waar je een zeilboot, sloep, kano of waterfiets kunt huren. Toon in kaart geeft een overzicht van verhuurbedrijven in Groningen.

Rondvaarten
Als je Groningen op een andere manier wilt leren kennen. Reis dan eens per rondvaartboot door de stad of de provincie Groningen. Voor een rondvaart door de grachten van Groningen ben je bij Rondvaartbedrijf Kool aan het juiste adres. Voor een leuke tocht door de provincie kun je onder andere terecht bij Café Restaurant Hoornstertil. Met de Marenboot maak je een tocht van ongeveer 2 uur door het Marengebied.

Veerdiensten
Er zijn twee veerdiensten: van Lauwersoog naar Schiermonnikoog en van de Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland Borkum. De veerdienst naar Schiermonnikoog wordt onderhouden door rederij Wagenborgen. Meer informatie is te vinden op www.wpd.nl. De veerdienst naar Borkum wordt onderhouden door A.G. Ems.

Vissen in Groningen
Zeevissers vertrekken vanaf Lauwersoog met speciale boten. Een vangstgarantie is er natuurlijk niet, maar de aanwezige schar, makrelen en schollen worden zeker opgespoord. Snoekbaars en andere zoetwatervissen liggen verscholen in het Lauwersmeer, Schildmeer, Leekstermeer of in een van de vele kanalen. Voor de ideale visstekkies in Groningen kijk je de website van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Voor sportvissers is de 'Sportviskaart, Groningen/Drenthe' verkrijgbaar bij de VVV.

Geen opmerkingen: